Ballı Peynirli Börek tarifi... Ballı Peynirli Börek yaparken bunları unutmayın
Kan şekerici düşürmeye yardımcı olan ballı peynirli börek, 5 çayında tüketilen lezzetler arasında yer alıyor. Ballı peynirli börek yaparken mutlaka bilmeniz gerekenleri araştırdık.
12punto
1 dilimi ortalama 300 kalori olan ballı peynirli böreğin ölçülü olarak tüketilmesi gerekiyor.
Son dönemde mutfaklarda pişirilmeye başlanan ballı peynirli börek malzemeleri neler, nasıl yapılır?
Ballı Peynirli Börek tarifi;
Ballı Peynirli Malzemeler
• Her börek için 1 adet baklava yufkası
• 1 yk eritilmiş tereyağı
• Her börek için arzu edildiği boyutta kalıp beyaz peynir (sert peynir tercih edilmelidir)
• Arzu edildiği miktarda bal
• Taze nane/kekik
• 1 yk susam
Ballı Peynirli Yapılışı
-İşe ilk önce baklava yufkalarımıza erittiğimiz tereyağını sürüp içerisine peynir ve kekiği/naneyi koymakla başlıyoruz.
-Fırına göndermeden önce böreklerimiz dışına son kez yağ sürüp susam serpiyoruz.
-Normal fırında üzeri kızarana kadar 170 derecede airfryerda ise 180 derecede kontrollü şekilde 4 dakikalık aralıklarla kontrol ederek pişirebilirsiniz.
-Son olarak da üzerine bal gezdirerek servis edebilirsiniz.