Beef Wellington yemeği nasıl yapılır?

MasterChef programıyla sık sık gündeme gelen Beef Wellington yemeği tarifini sizler için derledik.

12punto

Genelde kaz ciğeri ve düksel sos ile kaplanmış fileto biftekten yapılan Beef Wellington yemeğinin tarifi sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırılıyor.

İngiliz mutfağına ait olan Beef Wellington'un en pratik hazırlanış biçimi...

BEEF WELLINGTON TARİFİ

MALZEMELER

-300-350 gram dana bonfile

-100 gram soğan

-300 gram kestane mantarı

-50 gram tereyağı

-5 gram sarımsak

-5 gram taze kekik

-Ayçiçek yağı

-1 adet yumurta sarısı

-Milföy hamuru

-Tuz – karabiber

-100 gram çeri domates

-50 ml süt

HAZIRLANIŞI

-Beef wellington için 1 kg bonfileyi cam kaseye yerleştirin.

-Bonfilenin 2 tarafını da tuzladıktan sonra karabiber ekleyin.

-250 gr mantarı dilimleyin. Bonfileyi tavaya koyun ve üzerine zeytinyağı döktükten sonra her iki tarafını tavada çevirerek eti mühürleyin.

-Pişen bonfileyi fırın tepsisine yerleştirin.

-Mantarları dilimletin ve başka bir tavaya koyun. Zeytinyağı ilave edip karıştırarak pişirin.

-Sonrasında milföy hamurunu strech film üzerine düzgünce yayın ve üstüne dijon hardalı ekleyin.

-Ardından dilim füme dana etlerini milföy hamurunun üzerini kaplayacak şekilde yan yana dizin.

-Pişen mantarları üzerine dökün, ardından da mantarların üzerine bonfile eti yerleştirin.

-Bonfile etin üstüne taze biberiye ve kekik eklemeyi unutmayın.

-Ardından üst kısmını kaplayacak şekilde birkaç dilim füme dana etini üstüne yerleştirin ve milföy hamuru ile kapatın.

-Tepsiye pişirme kağıdı koyun ve milföyle sardığınız eti tepsiye yerleştirin.

-Milföyün üstüne ve yanlarna yumurta sürmeyi atlamayın.

-Yemeği fırında 35 dakika süreyle 200 derecede pişirin.

-Yemek piştiğinde dilimleyerek servis edebilir ve üzerine biberiye katabilirsiniz.