Ev yapımı lahmacun nasıl hazırlanır?

Lahmacun, Türklerin en çok tükettiği lezzetler arasında yer alıyor. İnsanları zinde tutmaya ve güçlü olmasına yarar sağlayan lahmacunun evde yapımına dair bilinmesi gerekenler...

12punto

5000 yıllık geçmişe sahip olan lahmacun, ülkemizde dört mevsim severek tüketiliyor.

Pandemi sonrası evlerde yapılmaya başlanan lahmacunun pratik tarifini sizler için derledik.

Ev Yapımı Lahmacun Malzemeler:

İç harç için;

-2 adet kuru soğan

-1 adet kapya biber

-2 adet yeşil biber

-1 tutamdan biraz fazla maydanoz

-2 adet domates

-3-4 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı biber salçası

-1 yemek kaşığı domates salçası

-400g dana kıyma

-Karabiber, pulbiber, tozbiber, tuz

-1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ

Hamur için;

-2 su bardağı oda ısısında su

-4,5-5 su bardağı un

-1 tatlı kaşığı tuz

Ev Yapımı Lahmacun Hazırlanışı

-Soğan, biberler, domates, sarımsak ve maydanoz rondodan geçirilir.

-Üzerlerine kıyma, salça,sıvıyağ ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan harç buzdolabında dinlenmeye bırakılır.

-Hamur için suyun tamamı kaba eklenir, tuz ardından elenmiş un azar azar eklenir.

-Kıvam alan hamur eşit bezelere bölünür ve en az 1 saat dinlenmeye bırakılır. (Dinlenmeyen hamuru açmakta zorlanırsınız.)

-Dinlenen hamurlar istenilen boyutta açılır ve bir yağlı kağıt üzerinde hamurun üzerine iç harçtan yayılır.

-Yağlı kağıt yardımı ile lahmacun yanmaz yapışmaz tavaya alınır. (Ben büyük gözleme tavası kullandım.) Üzeri açık bir şekilde alt tarafı kızarana kadar pişirelim.

-Alt tarafı kızaran lahmacun 220 derece sıcaklıktaki fırında kenarları kızarana kadar pişirilir.

-Çıtır bir lahmacun elde etmek istiyorsanız üzerine bez örtmeyin. Yumuşak lahmacunlar için ise fırından alır almaz üzerleri bez ile örtülür.