Evde çilek reçeli yapmanın püf noktaları
Tatlılara en çok yakışan meyvelerin arasında yer alan çilek, reçeliyle de damaklarda muhteşem bir tat bırakıyor. Çilek reçeli, kahvaltı sofralarından eksik olmuyor. Siz de çilek reçelini çok seviyorsanız evde yapabilmek mümkün.
12punto
Çilek reçeli küçükten büyüğe herkesin favori reçel tarifi olarak görülüyor.
Mynet’te yer alan içerikte evde çilek reçeli yapımının tarifi paylaşıldı.Oldukça pratik bir şekilde hazırlanan bu çilek reçeli tarifini mutlaka denemek gerekiyor.
MALZEMELER
- 2 kilo çilek
- 2 kilo toz şeker
- Yarım limonun suyu
TARİF
- Çileklerin saplarını koparın ve bol suyla yıkayın.
- Çilekleriniz büyük ebattaysa keserek küçültebilirsiniz. Küçük ve orta boy olanları bütün bırakırsanız daha güzel görünür.
- Çileklerinizi iyice temizledikten sonra kurutun ve bir tencereye koyun.
- Üzerine toz şekeri dökün.
- Kapağını kapatıp en az 8 saat, vaktiniz varsa bir gece bu şekilde bekletin.
- Bekleme süresi bitince şekerler tamamen erimiş ve çilekler suyunu salmış olur.
- Eğer yeterince su salınmamışsa bir çay bardağı kadar ekstra su ekleyebilirsiniz.
- Tencereyi ocağa alın ve hafif hafif karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 30 – 35 dakika kadar pişirin.
- Köpüklenme olursa kaşığınızla bu köpükleri dışarı alın ve atın.
- Kaynama süresi biterken limon suyunu ekleyin.
- 2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatın.
- Temiz kavanozlara doldurun ve kavanozları ters çevirin.
- Kavanozlarınız iyice soğuduktan sonra çilek reçelleriniz hazır!