Hindi nasıl pişirilir? Pratik hindi pişirme rehberi

Kaliteli protein denilince ilk akla gelen besinlerden biri olan hindi eti tüketimi uzmanlar tarafından sıklıkla öneriliyor. Peki, ideal hindi nasıl pişirilir? İşte cevabı...

12punto

Genellikle yılbaşında kalabalık sofraların tercinhi olan hindi eti ile hazırlanan lezzetli alternatifler, sağlıklı beslenme bilincinin de artmasıyla tavuk yemeklerine rakip hale geldi.

Protein ve mineral açısından zengin ve düşük yağ oranına sahip hindi eti hem sağlık deposu hem de lezzetli tatlar sunmak için ideal bir besin.

Lezzetinin yanı sıra doğru adımlar izlendiğinde pişirmesi de son derece kolay.

Üstelik günümüzde artık hindiyi mutlaka bütün olarak almak zorunda da değilsiniz; hindi kuşbaşı, hindi fileto ya da hindi but gibi kullanmak istediğiniz parçaya göre farklı gramaj alternatifleriyle ürünler bulmanız mümkün.

Hindi eti pişirmesi zor bir lezzet olarak görülse de püf noktalarını bildiğiniz sürece oldukça basit ve lezzetli bir tariftir. Hindi eti pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları derledik.

HİNDİ NASIL PİŞİRİLİR?

  • Hindi etini pişirirken zeytinyağı, limon ve baharatlarla terbiye etmeniz gerekmektedir.
  • Fırına hindiyi atmadan önce etrafına sebzeleri yerleştirmeyi unutmayın. Havuç, kuru soğan, sarımsak koyduğunuzda sebzelerin aroması hindi etine ayrı bir lezzet katacaktır.
  • Hindinin pişme süreci tamamlandıktan sonra üzerinin iyice kızarması için fırın poşetini açın. Üzerine fırça yardımı ile 4 yemek kaşığı bal sürün ve 5 dakika kadar fırının en üst rafında pişirin.
  • 160 – 180 derece aralığında uzun süre boyunca pişirmek lezzetini koruması açısından oldukça önemlidir. Hindinin ağırlığına bağlı olarak 5 kg hindi 2-3 saat, 13 kg hindiyi ise 5-6 saat kadar kürdan testi yaparak pişirmelisiniz.
  • Fırında hindi tarifi ile hazırladığınız hindiyi servis ederken pilav ya da bulgur pilavı ile hoş bir sunum ortaya çıkarabilirsiniz.