Kahvaltıların gözdesi: Frankfurter Sosis tarifi
Alman mutfağının gözdeleri arasında yer alan Frankfurter Sosis, doyurucu yönüyle ön plana çıkıyor. Frankfurter Sosis yapımında kullanılan malzemeleri ve tarifini derledik.
12punto
Kendine has baharatı protein yüklü içeriğiyle dikakt çeken Frankfurter Sosisi tüketmek için illa restoranlara gitmeye gerek yok.
Frankfurter Sosis evde de kolaylıkla hazırlanabilir.
Frankfurter Sosis İçin Gerekli Malzemeler:
-500 gram dana veya tavuk eti
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kekik
-1 çay kaşığı şeker
-1 çay kaşığı hardal tozu
-Kuru soğan (isteğe bağlı)
Frankfurter Sosis Yapılışı:
1) Eti küçük parçalara kesin ve rondodan geçirin.
2. Bir kaseye dana veya tavuk etini alın. Üzerine tuz, karabiber, kekik, hardal tozu ve şeker ekleyin.
3. Eti iyice yoğurarak baharatlarla karışmasını sağlayın.
4. Kuru soğanı rendeleyin ve ete ekleyin (isteğe bağlı).
5. Elde ettiğiniz karışımı buzdolabında yarım saat dinlendirin.
6. Dinlenen karışımı sosis kılına veya streç filme sararak şekil verin.
7. Sosisten çeşitli boyutlarda parçalar keserek istediğiniz şekli verin.
8. Izgarada veya kaynar suda sosisleri pişirin. Izgarada pişirme tercih ederseniz, sosisleri sık sık çevirerek yanmamasını sağlayın.
9. Tercihe bağlı olarak pişmiş sosisleri ekmek arasında veya yanında garnitürlerle servis yapın.