Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

Güneydoğu Asya mutfağının sevilen baharatı köri (curry), 1970'li yıllardan bu yana tüm dünyada tüketiliyor. Köri (Curry) baharatı nedir, hangi yemeklerde kullanılır?

12punto

Genellikle Hindistan'da yetişen köri (curry) baharatının kalp sağlığını koruduğu ve kan damarları içerisindeki gerilimi azalttığı biliniyor.

Köri (curry) baharatının içerisinde zerdeçal, biber ve sumak olmak üzere birçok baharat bulunmaktadır.

KÖRİNİN İÇİNDEKİLER NE?

-Kimyon

-Sumak

-Zerdeçal

-Karanfil

-Kakule

-Biber

-Zencefil

-Demirhindi

-Hint cevizi

-Acı kırmızı biber 

-Köri yaprağı

KÖRİ HANGİ YEMEKLERDE KULLANILIR?

Köri, et yemekleri, salatalar ve pilavlarda kullanılır. Köri, eğer sos haline getirilerek kullanılırsa çoğunlukla makarna ve çorbalarda tercih edilir.

Körili patates ya da körili pilav gibi lezzetler de çok sık karşılaşabileceğiniz lezzetler arasında yer alıyor.

Et yemeklerinde etin terbiyesi ya da marinasyonu aşamasında da yine köriden destek alınabilir.