Kuzu kulağı nedir, faydaları neler?

A, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengin olan kuzu kulağı, ülkemizin dört bir tarafında tüketilmektedir. Kuzu kulağı nedir, faydaları neler? İşte cevabı...

12punto

Kuzu kulağı bitkisi, yapraklarındaki tüylü yapısı ve gri-yeşil renkleriyle tanınıyor.

Ülkemizde nemli ve gölgelik alanlarda yetişen kuzu kulağı, ateş ve kan düşürücü bir etkiye sahip.

KUZU KULAĞI FAYDALARI:

  • Kuzu kulağı, C vitamini bakımından en zengin besinlerden biridir. Bu özelliği sayesinde C vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak gelişen iskorbüt hastalığının iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Kuzu kulağı kullanımı sayesinde hastalığın belirtileri olan ağız içi yaraları, diş dökülmeleri kısa zamanda azalma gösterir.
  • Düzenli olarak kullanıldığında idrar söktürücü özelliği sayesinde böbreklerin iyi çalışmasını sağlar. Sindirim sürecinin yavaş olmasından kaynaklı kabızlık problemini, bağırsakların yumuşamasını sağlayarak yok eder.
  • Egzama, sedef, sivilce, akne gibi cilt problemlerinden şikayetçiyseniz kuzu kulağı bitkisi ile hemen tanışmalısınız. 1 litre suya 50 gram kuzu kulağı ekleyip 10-15 dakika kaynatın ve elde ettiğiniz suyu aralıklarla günde 3 bardak tüketin. Kısa zamanda birçok cilt probleminizin iyileştiğini görecek daha pürüzsüz ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.
  • Kuzu kulağı bitkisi, iyi bir antioksidandır. Bu özelliği sayesinde vücuttaki ve kandaki tüm zararlı toksinlerin atılmasını sağlayarak kanın temizlenmesine yardımcı olur.