MasterChef pişmaniye nasıl yapılır? MasterChef pişmaniye tarifi

Kocaeli ilinin simgelerinden olan pişmaniye sosyal medyanın gündemine oturdu. MasterChef Türkiye yarışmasıyla gündeme gelen pişmaniye nasıl yapılır? İşte pişmaniyeye dair tüm merak edilenler...

12punto

Geleneksel dokusu ve damakta bıraktığı tat ile yurttaşların ilgi gösterdiği pişmaniye, sosyal medyanın gündemine geldi

Yurttaşlar, 'MasterChef Türkiye yarışmasıyla gündeme gelen pişmaniye evde nasıl yapılır?' sorusuna yanıt aramaya başladı.

PİŞMANİYE NASIL YAPILIR?

2,5 su bardağı şekeri ve 1 su bardağı suyu güzelce karıştırıp kaynatmaya başlayın.

Diğer taraftan bir tavaya 2 kase unu koyup kavurun.

Kaynayan şerbetin koyulaştığını anlamak için soğuk suya 1/2 damla damlatın. Macun kıvamında ise ocaktan alın. Aynı zamanda limon tuzunu da ekleyin.

Tepsinin üstüne tereyağı sürün. Tepsinin altına buz küpleri koyun ve tahta kaşıkla karıştırın. Macun kıvamına gelince elinize alın.

Daha önce kavurduğumuz unu tezgaha ya da bir düz bir masaya dökün.

Macunu da top yapın ve unun içine koyun.

Macunu koparmadan unun içine koyup çekerek halka yapın. Bu işlemi en az iki kişinin bir arada çekerek yapması daha iyi olacaktır.

PİŞMANİYE TARİFİ

Malzemeler

2,5 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limonun suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

1 kilogram un