Masterchef Türkiye'de yapılan Amuse Bouche nedir?

Masterchef Türkiye'de yarışmacılar tarafından yapılan Amuse Bouche tabağı seyirciler tarafından merak konusu oldu. Amuse Bouche nedir? Amuse Bouche nasıl yapılır? İşte cevabı...

12punto

Masterchef Türkiye'nin dün akşam ekrana gelen bölümü heyecan ve çekişme dolu geçti.

Masterchef yarışmacıları kabak ile ilgili 9 çeşitli Amuse Bouche tabağı hazırladılar.

Bu gelişme sonrası sosyal medyada Amuse Bouche tabağının ne olduğu merak konusu oldu.

AMUSE BOUCHE NEDİR?

Amuse Bouche, Fransız mutfağından gelen bir terimdir. "Amuse bouche" Fransızca'da "ağız eğlendiren" veya "damak zevki sunan" anlamına gelmektedir.

AMUSE BOUCHE NASIL YAPILIR?

Amuse bouche tabağı, yemek servisi öncesinde masadaki misafirlere ikram edilen küçük lezzetli atıştırmalıklardan oluşur.

Genellikle bir veya birkaç ısırık boyutundaki yiyeceklerden oluşur ve şefin yaratıcılığına, mevsimine veya menünün temasına bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Ana yemek siparişi alındıktan hemen sonra servis edilmesi gerekir.