Nar suyunun faydaları
Nar meyvesi binlerce yıldır doğal ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu şifa dolu lezzetli ve sulu meyve, antioksidan yönünden zenginliğiyle yaşam kalitesini artırmaya yardımcı olur. Dört mevsim tüketilen nar suyu ise insan sağlığına son derece faydalıdır.
12punto
Nar; A, B, C ve K vitamini, potasyum, kalsiyum, çinko, demir, magnezyum, fosfor mineralleri ve folik asit içerir.
Antioksidan özelliklere sahiptir, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve vücudu dış etkenlerden korur.
Bir bardak nar suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılarken, bağışıklık sistemini de desteklemektedir.
Gün içinde bir bardak nar suyuyla alacağınız besin değerleri, vücut direncinizi artırmaya çalışırken aynı zamanda hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluşturmanıza yardımcı olur.
NAR SUYU BESİN DEĞERİ
1 bardak (200 ml) nar suyunun besin değerleri;
- Kalori: 106 kkal
- Karbonhidrat: 26 g
- Yağ: 0.1 g
NAR SUYU FAYDALARI
- Narın içerdiği polifenoller antioksidanlar olarak işlev görmektedir.
- Bu antioksidanların prostat, mide kanseri, kolon, akciğer ve meme kanseri üzerinde olumlu etkileri olduğu çeşitli çalışmalar ile gösterilmiştir.
- Nar, kan damarlarını korur, gençleştirir ve böylece kan dolaşımını iyileştirerek kalp ve damar sağlığını koruyabilmektedir.
- Narın kolesterol düşürücü etkisi de bulunmaktadır. Kolesterol ve yağ birikmesi, kalp hastalığının yaygın nedenlerinden biridir. Nar damarları tıkayan "kötü" kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir.
- Aynı şekilde "iyi" kolesterolü yükseltebilir ve bu da felç ve kalp krizi riskini azaltır.
- Nar sindirim rahatsızlıklarına karşı da oldukça etkilidir.
- Güçlü antibakteriyel ve antiviral etkisi, bağırsakların düzgün çalışmasına müdahale edebilecek tüm zararlı mikroorganizmaları ve diğer bakterileri ortadan kaldırır.
- Nar ayrıca şişkinlik ve kabızlık problemlerini önleyerek sindirim sisteminin sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır.
- Ağız florası için de birçok faydası bulunmaktadır. Diş etlerinde oluşan enfeksiyonlara karşı etkilidir.