Pastil nedir, ne iş yarar? Evde pastil yapma tarifi...

Boğaz ağrısını ve öksürüğü geçiren pastil, doğal yöntemlerle evde de hazırlanabiliyor. Kış aylarında gencinden yaşlısına herkesin imdadına yetişen pastilin merak edilen o tarifi...

12punto

Solunum yollarını yumuşatma özelliği taşıyan pastil, kış aylarında yurttaşların çantalarında ve ofis çekmecelerinde bulunuyor.

Pastili evde hazırlaması da oldukça pratik.

Pastil Malzemeler:

1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı Hayfene Altın Süt
3-4 damla limon suyu
3-4 karanfil
1 yemek kaşığı bal ya da pekmez
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Pastil Hazırlanışı:

-Şekeri ve suyu sos tenceresine alın. Su kaynamadan şekerin erimesi için sürekli karıştırarak pişirin. Şeker eriyince altın süt baharatı, karanfil, limon suyu ve balı ekleyin.


-Biraz kaynadıktan sonra karanfil tanelerini içerisinden alın.

-Yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin. Yağlı kağıda kaşıkla pastil şeklinde aktarın.

-Parlak cam şeklinde görünmüyorsa kaynatmaya devam edin.

-Yağlı kağıda aktarırken pastil donarsa yeniden ısıtıp işleme devam edebilirsiniz.

-15 dakika bekleyip katılaşan pastillerin birbirine yapışmaması için pudra şekeri serpin.

-Cam bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin. İstersenize bitki çaylarınıza ekleyebilirsiniz.