Pastil nedir, ne iş yarar? Evde pastil yapma tarifi...
Boğaz ağrısını ve öksürüğü geçiren pastil, doğal yöntemlerle evde de hazırlanabiliyor. Kış aylarında gencinden yaşlısına herkesin imdadına yetişen pastilin merak edilen o tarifi...
12punto
Solunum yollarını yumuşatma özelliği taşıyan pastil, kış aylarında yurttaşların çantalarında ve ofis çekmecelerinde bulunuyor.
Pastili evde hazırlaması da oldukça pratik.
Pastil Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1 dolu yemek kaşığı Hayfene Altın Süt
3-4 damla limon suyu
3-4 karanfil
1 yemek kaşığı bal ya da pekmez
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Pastil Hazırlanışı:
-Şekeri ve suyu sos tenceresine alın. Su kaynamadan şekerin erimesi için sürekli karıştırarak pişirin. Şeker eriyince altın süt baharatı, karanfil, limon suyu ve balı ekleyin.
-Biraz kaynadıktan sonra karanfil tanelerini içerisinden alın.
-Yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin. Yağlı kağıda kaşıkla pastil şeklinde aktarın.
-Parlak cam şeklinde görünmüyorsa kaynatmaya devam edin.
-Yağlı kağıda aktarırken pastil donarsa yeniden ısıtıp işleme devam edebilirsiniz.
-15 dakika bekleyip katılaşan pastillerin birbirine yapışmaması için pudra şekeri serpin.
-Cam bir kavanozda ve buzdolabında muhafaza edin. İstersenize bitki çaylarınıza ekleyebilirsiniz.