Şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor
Anavatanı Adana olarak bilinen şalgam suyu, sağlığa olan faydaları ile sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken en önemli içeceklerden birisi. Şalgamı evde hazırlamakta mümkün. İşte şalgam suyuna dair bilmedikleriniz ve merak ettikleriniz...
12punto
Şalgam içerisinde bulundurduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde ilaç gibi tüketilebilecek bir içecektir.
Özellikle afrodizyak etkisi de oldukça fazla olduğu için cinsellik ile ilgili pek çok sorunun giderilmesinde de etkilidir.
Hamilelik döneminde de kişinin şalgam suyunu düzenli olarak içmesi oldukça faydalıdır. Özellikle kabızlık sorunu yaşayan kişiler hamilelik döneminde şalgam suyunu düzenli olarak tüketirse kabızlık sorunun önüne geçilebilir. Ancak hamilelik döneminde şalgam suyunun herhangi bir alerjiye sebep olmaması için kesinlikle doktorunuza danışılarak tüketilmesi gerekmektedir.
DÜZENLİ TÜKETİLMELİ
Şalgam suyunun bağışıklık sistemini güçlendirici bir etkisi olduğu için özellikle kış mevsiminde hastalıkların önüne geçmek için düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir.
Şalgamın idrar söktürücü bir özelliği olmasından dolayı idrar iltihabı gibi sorunlar yaşıyorsanız doktorunuza danışarak düzenli olarak şalgam suyunu tüketebilirsiniz. Aynı şekilde kan çıbanı ve boğaz iltihabı gibi farklı hastalıklar için de şalgam suyunu tercih edebilirsiniz. Kalsiyum ve demir açısından oldukça yüksek bir vitamine sahip olan şalgam suyu aynı zamanda A v B vitaminleri açısından da oldukça zengindir.
Kilo almada oldukça zorlanıyorsanız iştah açmak için şalgam suyunu tercih edebilirsiniz.
Dilerseniz evde kendiniz de şalgam suyu yaparak tüketebilirsiniz.
EVDE ŞALGAM SUYU NASIL HAZIRLANIR?
Evde şalgam suyunu hazırlamak için gerekli olan malzemeler:
-1 kilogram havuç
-1 kilogram şalgam turpu
-1 çay bardağı bulgur
-3 yemek kaşığı tuz
Şalgam suyunu hazırlamak için ilk olarak havuçları ve turpları yıkadıktan sonra dilimleyerek hazırlayın. Daha sonra bulgurları da iyice yıkadıktan sonra bir kesenin içerisine koyarak kesenin ağzını bağlayın.
Ardından bir kavanozun içerisine havuçları ve turpları içerisine koyun, ilk olarak kavanozun altına kesenin içindeki bulgur koyun. Daha sonra şişeyi de ağzına kadar su ile doldurun.
Son olarak tuzu da ekleyerek ağzını sıkıca kapatın.
Şalgamın istenilen kıvamda olması için en az ağzını hiç açmadan 20 gün kadar fermente olması gerekmektedir.