Sebzeli Kuskus tarifi, nasıl yapılır?
Fas bölgesinin en meşhur yemeği olarak bilinen sebzeli kuskus'un tarifi nasıl? Sebzeli kuskus malzemeleri nelerdir? İşte sebzeli kuskus yapımı esnasında bilmeniz gerekenler...
12punto
100 gramında 182 kalori bulunan sebzeli kuskus, yapımı yönünden oldukça pratik yiyecekler arasında yer alıyor.
Sebzeli Kuskus için tarif;
Sebzeli Kuskus Malzemeler:
(Ben dolabımdaki sebzeleri kullandım, arzu ettiğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz)
• Kabak
• Patates
• Kırmızı Soğan
• Kapya Biber
• 2 yk Sıvıyağ
• 1 sb Kuskus
• 1 yk Tereyağı
Üzeri için; 1 sb yoğurt ve 1-2 diş sarımsak rendesi
(Sebzelere arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
Sebzeli Kuskus Yapılışı:
-İşe ilk önce kuskus pilavımızı yapmakla başlıyoruz. Tencereye tereyağını atıp kuskusu 4-5 dakika hafiften kavuruyoruz. Kuskusla aynı ölçüde 1 bardak sıcak suyu ilave ediyoruz. Biraz daha karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz. (Pirinç pilavı gibi düşünebilirsiniz)
-Bu sırada dolabımızda hangi sebzeler varsa ya da arzu ettiğimiz sebzeleri iri küpler halinde doğrayıp geniş bir kapta sıvıyağ ve baharatları ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Ve airfryera gönderiyoruz. Ben patates kızartma modunda pişirdim. (Normal fırında da pişirebilirsiniz)
-Bu sürede suyunu çeken kuskusları ocaktan alıp üzerine kâğıt havlu koyarak kapağı kapalı şekilde demlenmeye bırakıyoruz.
-Sebzeler de pişince videoda olduğu gibi kuskus ve sebzeleri bi araya getiriyoruz.
-Üzerine de sarımsaklı yoğurdumuzdan gezdirip afiyetle tüketiyoruz.