Sofraların yeni lezzeti: Pembe pilav tarifi

Pembe pilav tarifi farklı lezzet arayan kişiler tarafından araştırılmaktadır. Sofraların yeni lezzetleri arasında yer alan pembe pilav nedir, nasıl yapılır?

12punto

Pembe pilav son dönemde Türk mutfağında adından sıkça söz ettiriyor. 

Pembe Pilav Tarifi İçin Malzemeler

-2 su bardağı pirinç

-2 su bardağı sıcak su

-1 yemek kaşığı tereyağı

-1 su bardağı pancar suyu

-Tuz

Pembe Pilav Yapılışı

-Pirinçler ayıklanıp yıkanır. Pilav tenceresine tereyağı eklenerek ocağın altı yakılır, tereyağı eriyince pirinç ve tuz eklenerek kavrulur.

-Sıcak su ve pancar suyu eklenir, kaynama noktasına geldiğinde tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir.

Pancar suyu için

Pancar yıkanıp kabukları soyulur küp küp doğranır su dolu tencerede yumuşayana kadar pişirilir.

Piştikten sonra pancarlar isteğe bağlı salataya eklenir.

Suyu da pilava eklenerek hem salata hem pilav hazırlamış oluruz.