Tarhana köftesi hazırlanışı nasıl? Tarhana köftesi tarifi

Akşam yemeğinde tüketilen tarhana köftesinin hazırlanışı ve malzemelerini sizler için derledik. İşte pratik tarhana köftesi tarifi...

12punto

Soğuk algınlığı ve sindirim sistemine iyi gelen tarhana köftesinin nasıl ve hangi malzemelerle yapıldığı merak ediliyor.

Peki, tarhana köftesi nasıl yapılır?

Tarhana Köftesi Malzemeler:

*Malzemeler 2 porsiyon içindir.
*1 sb = 200 ml

Köfte için;

• 1 su bardağı ince bulgur
• 1 su bardağı sıcak su
• Yarım su bardağı toz tarhana
• 1 yemek kaşığı un
• 1 yemek kaşığı salça (Biber ve domates karışık kullandım)
• 1 tatlı kaşığı kuru nane
• 1 çay kaşığı tuz (tarhananızın ve salçanızın tuzuna göre ayarlayabilirsiniz)
• 1 orta boy kuru soğan + 1,5 su bardağı sıcak su

Salçalı sos için;

• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı salça (Domates salçası kullandım)
• 1 çay kaşığı kuru nane ve kırmızı toz biber
• +Sarımsaklı yoğurt

Tarhana Köftesi Yapılışı:

İşe ilk önce bulgurumuza sıcak suyu döküp üzeri kapalı şekilde ortalama 10 dakika şişmesini bekleyerek başlıyoruz.

Bulgur şişince; tarhana, un, salça, kuru nane ve tuzu ilave edip hamur haline getiriyoruz. (1 adet yumurta ilave edenler de var ama ben tercih etmedim)

Bulgurlu hamurdan videoda olduğu gibi minik topçuklar yapıyoruz.

Geniş bir tencerede küp küp doğradığımız soğanları pişirmeye başlıyoruz. Soğanlar yumuşayınca tarhana köftelerimizi dikkatlice üzerine bırakıp 1,5 bardak sıcak suyu döküyoruz.

Kapağı kapalı şekilde orta ateşte suyun kaynamasını bekliyoruz. (Ortalama 20 dakika) Kabarcıklar çıkmaya başlayınca kapağını açıp su tamamen gidene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Bu şekilde köftelerimiz artık hazır.

Salçalı sos için; sos tavamıza yukarıda sos için verdiğim malzemeleri atıp iyice yakmadan pişiriyoruz.

Son olarak da köfteleri sarımsaklı yoğurt ve üzerine salçalı sos ile servis ediyoruz.