Tavuklu Bohça Kebabı nedir, nasıl hazırlanır?

Tavuklu bohça kebabı, akşam yemeğinde lezzetle tüketilen yiyecekler arasında yer alıyor. Tavuklu bohça kebabı nedir, nasıl yapılır? Pratik tavuklu bohça kebabı tarifini sizler için derledik...

12punto

Akşam yemeklerinde tercih edilen tavuklu bohça kebabı, hazırlanışı yönünden biraz meşakkatli.

İdeal tavuklu bohça kebabında hangi malzemeler kullanılır, nasıl hazırlanır? İşte cevabı...

Tavuklu Bohça Kebabı tarifi:

Malzemeler:

• Hazır yufka (1 porsiyon = yarım yufka olarak hesaplayabilirsiniz)
• 500 gr küp doğranmış tavuk göğüs
• 1 -2 adet kapya biber
• 2 adet patlıcan
• 2 sb hazır garnitür
• 1 yk domates ya da biber salçası
• Yarım çb sıvıyağ
• Baharat (Arzu ettiğiniz baharatları kullanabilirsiniz)
• 1 sb yoğurt
• 1-2 diş sarımsak

Tavuklu Bohça Kebabı Yapılışı:

-İşe ilk önce patlıcanlarımızı ince ince doğramakla ve fırına göndermekle başlıyoruz. Üzerine yağ gezdirdiğimiz patlıcanların 200 derecelik fırında 20 dakika kalması yeterlidir.

-Tavuklu içimiz için; geniş bir tavada sıvıyağımızı ısıtınca içerisine tavukları atıp bi beş dakika pişiriyoruz. Üzerine soğanları da ekleyip bi beş dakika daha karıştırıyoruz. Sonrasında ise biber ve garnitürü atıyoruz. Tüm malzemeler kendinden geçmeye başlayınca da salçayı ve baharatları ilave ediyoruz. Çok az sıcak suyla videodaki kıvama getirebiliriz.

-Yufkaları dört parçaya bölüyoruz ve her bir porsiyon için iki parçasını kullanıyoruz.

-Bir kâse içerisinde önce yufkaları, üzerine videoda olduğu gibi patlıcanları ve en iç kısma da tavuklu malzememizden ekliyoruz. Arzu ederseniz bu aşamada içerisine kaşar peynir rendesi de koyabilirsiniz. Yufkamızı kapatınca her yerini yağla kapladığımız fırın tepsimize koyup fırına gönderiyoruz. 200 derecede üzeri kızarana kadar kalması yeterli olacaktır.

-Fırından çıkan bohça kebabını sarımsaklı yoğurt ve baharatlı yağ ile servis ediniz.