Uzak Doğu'nun gözdesi: Ramen çorbası tarifi

Uzak Doğu'nun mistik lezzetleri arasında yer alan Ramen aslında bir çeşit noodle çorbası. Bir porsiyonu 380 kalori olan Ramen nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir? Ramen çorbası tarifi...

12punto

Türk mutfağında çok nadir rastladığımız Ramen, İstanbul'da az sayıda restoranın menüsünde yer alıyor.
 
Uzak Doğu'nun sevilen lezzetleri arasında yer alan bir çeşit noodle çorbası olan Ramen'i evde yapmak da mümkün.

RAMEN MALZEMELER

-1 yemek kaşığı susam yağı

-5 diş sarımsak

-5 dal taze soğan

-1 tatlı kaşığı rende Zencefil

-Tabasco

-Noodle

-3 bardak tavuk suyu

-2 bardak et suyu

-3-4 damla Balık Sos

-3 yemek kaşığı Soya Sos

-2 adet Yumurta

-Tuz, karabiber

Ramen Yapılışı

-Yeşil soğan, zencefil ve sarımsağı susam yağında kavurun.

-Et ve tavuk suyunu, tabascoyu, balık sos ve soya sosunu ekleyin.

-Kaynadıktan sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.

-Yumurtaları hazırladığınız suyun içine kırarak 4 dakika pişirin ve kenara alın.

-Noodle'ı aynı suda pişirin.

-Bir kaseye, noodle, su ve yumurta koyun.

-Taze soğanla servis edin.