Yayla çorbası nedir, nasıl yapılır? Pratik yayla çorbası tarifi

CNN Travel tarafından yapılan değerlendirme sonucu yayla çorbası, dünyanın en iyi 20 çorbası arasına girdi. Yayla çorbası nedir, nasıl yapılır? Pratik yayla çorbası tarifi...

12punto

Yayla çorbası veya yoğurt çorbası, en önemli malzemesi yoğurt olan bir çorbadır. Türkiye'nin her bölgesinde hazırlanır ve tüketilir.

Kolesterol dengeleyici özelliğe sahip olan yayla çorbasının yağ yakımını da kolaylaştırdığı biliniyor.

YAYLA ÇORBASI MALZEMELER

  • 1 fincan pirinç (Türk kahvesi fincanı)
  • 7 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • Yarım fincandan biraz fazla un (Türk kahvesi fincanı)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane

YAYLA ÇORBASI YAPILIŞI

  • Su, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.
  • Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Çorbamız piştikten sonra altı kapatılır.
  • Şık bir sunum olması açısından;
  • Çorba kaselere alınır. Ayrı bir yerde tereyağı kızdırılarak nane ile karıştırılır. Ve kaselerdeki çorbaların üzerinde gezdirilir. Kalan naneli tereyağını tenceredeki çorbaya koyup karıştırın.