'Dünyanın en iyi şirketleri' listesi açıklandı: Türkiye'den hangi şirketler var?

Sabancı Holding, Time Dergisi ve Statista'nın hazırladığı "Dünyanın En İyi Şirketleri 2024" listesinde 405. sıraya yerleşti. Çalışan memnuniyeti, gelir artışı ve ESG (çevresel, sosyal, yönetişim) performanslarına göre değerlendirilen şirket, Türkiye'den listeye giren lider konumunda.

12punto

Küresel politika ve ekonomi alanında dünyanın en saygın medya platformları arasında yer alan Time Dergisi’nin, Statista ile birlikte hazırladığı “Dünyanın En İyi Şirketleri – 2024” listesi yayımlandı. Listede ilk 500 şirket arasına girmeyi başaran ve Türk iş dünyasını lider şekilde temsil eden Sabancı Holding, 87,78’lik genel skorla 405’inci sırada yer aldı. 

Listenin oluşturulmasında çalışan memnuniyeti, gelir artışı ve ESG performansı gibi üç ana faktör dikkate alındı.

ESG (çevresel, sosyal, yönetişim) başlığı altında özellikle çevreye duyarlılık, yönetim kurulundaki kadın oranı ve sürdürülebilirlik hedefleriyle dikkat çekti.

Şirketin yüzde 44 oranında kadın yönetim kurulu üyesi bulunması, dünya çapında örnek gösterilen bir başarı olarak değerlendirildi.

Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, başarının sadece finansal tablolarla sınırlı olmadığını, sürdürülebilirlik ve çalışan memnuniyetine de büyük önem verdiklerini belirtti.

Alper, şirketin kültürel ve operasyonel dönüşümünün dünya çapında takdir edilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Türkiye'den listeye giren diğer şirketler ise; 499. sırada yer alan Koç Holding, 820. sırada Akbank ve 887. sırada yer alan Enka İnşaat ve Sanayi oldu.