DİSK Başkanı Çerkezoğlu'ndan Taksim açıklaması: 'Demokratik mücadelemizin simgesi olmaya devam edecek'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,Taksim Meydanı'nın demokratik mücadeleleri için vazgeçilmez bir simge olduğunu belirten Çerkezoğlu, gelecek yıllarda da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

12punto

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın ardından yaşanan tartışmalar ve sürecin değerlendirmesini yaptı. Çerkezoğlu, Taksim Meydanı'na yönelik yürüyüş planları ve Anayasa Mahkemesi kararlarının süreci nasıl etkilediğine dair açıklamalarda bulundu.

Çerkezoğlu, DİSK olarak Taksim Meydanı dışında bir kutlama yapma kararlarının net olduğunu belirterek 1 Mayıs'ta Saraçhane'de gerçekleşen etkinliğin, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli iletişim halinde olarak gerçekleştirildiğini söyledi. 

ÖZGÜRCE KUTLAMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ 

Duvar'ın haberine göre, Çerkezoğlu, polis barikatları ve müdahaleler karşısında demokratik haklarını kullanma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Her türlü zorluğa rağmen, haklarımızı savunmak için mücadelemizi sürdürdük. 1 Mayıs, çalışma hayatımızda ve demokratik mücadelemizde çok önemli bir gün ve biz bu günü özgürce kutlamak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

TAKSİM BİZİM İÇİN BİR SİMGE 

Çerkezoğlu, önümüzdeki yıllar için de Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlama hedeflerinin devam ettiğini belirterek, "Taksim, bizim için sadece bir meydan değil, aynı zamanda demokratik mücadelemizin de simgesi. Burada, özgürce ve kitlesel bir şekilde toplanmak, bizim için vazgeçilmezdir. Bu yönde çalışmalarımızı ve çabalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.