Musa Uçan AKP içinden 'Furkan Bölükbaşı' ve 'Taha Hüseyin Karagöz' kulisini aktardı: 'FETÖ ile iltisakı kesin'

AKP ve Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Furkan Bölükbaşı İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrası İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestolarda yaptığı paylaşımlarla yeniden gündeme geldi. Millî Strateji Araştırma Kurulu yazarı Musa Uçan ise sosyal medya hesabından Furkan Bölükbaşı ve gazeteci Taha Hüseyin Karagöz hakkında kulis bilgisi paylaştı.

12punto

İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestolarda AKP ve Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Furkan Bölükbaşı'nın paylaşımları sosyal medyada tartışma konusu olmuştu. Kullanıcılar Bölükbaşı'nın 'Halkı kin ve düşmanlığa sürüklediği' yönünde tepki göstermişlerdi. 

Konuya ilişkin Millî Strateji Araştırma Kurulu yazarı Musa Uçan bir kulis bilgisi yayınladı.

FETÖ İDDİASI

Uçan, Bölükbaşı'nın AKP tarafından sevilmediğini, parti üyelerinin bu konuyla ilgili uyarıldığını belirtirken şunları aktardı:

"Furkan kendi hesabında yazdığı gibi bürokrasi ve hükümetten takdir veya destek gören biri değil. Bilakis buna etkileşim verilmemesi konusunda ikazlar var parti içerisinde. Furkan’a bakış çok net olarak şu; bizden gibi görünerek zarar verici söylem ve eylemlere giriyor, “geçmişte FETÖ ile iltisakı kesin” tâbiri ile tarif ediyorlar. Sakıncalı kimse yani. "

"FURKAN KADAR SIKINTILI VE İSTENMEYEN BİRİ"

Paylaşımında Taha Hüseyin Karagöz'ün de Furkan Bölükbaşı gibi parti içinde istenmediğini dile getiren Uçan şunları yazdı:

"Taha da parti camiasına belli kişiler üzerinden bağ kuran biriymiş. Onla ilgili başka bilgiler de var ama burada yazamam. Furkan kadar sıkıntılı ve istenmeyen biri."

BÖLÜKBAŞI YANIT VERDİ

Uçan'ın iddialarına yanıt veren Bölükbaşı X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Lord of the Rings, Game of Thrones, Forgotten Realms, Harry Potter gibi pek çok fantastik evrene dair kitapları okudum ve iyi bir fantastik kurgu hayranıyım ama hayatımda ilk defa bu kadar üst seviye bir fantastik kurgu gördüm. Bence bunu kitap olarak da basmalısın, çok satar."