5 kişi hayatını kaybetmişti: Titan Faciası film oluyor

Geçtiğimiz haziran ayında tüm dünyanın takip ettiği Titan Kazası film oluyor. OceanGate isimli şirketin Titan adını verdiği araçlarla Titanik enkazına yaptığı gezide yaşanan trajik kaza ekrana yansıyacak.

12punto

“Batmaz” iddiasıyla yola çıkan ve 1912’deki ilk seferinde buz dağına çarparak batan Titanik gemisi, tarihe Titanik Faciası olarak geçti.

Atlas Okyanusu’nun derinlerinde bulunan Titanik’in enkazını görmek isteyen 5 kişi, 18 Haziran’da OceanGate isimli şirketin Titan adını verdiği araçlarla yola çıkmış, ancak aracın içe doğru patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Titan Faciası olarak kayıtlara geçen bu trajik olaylı ilgili Mind Riot yapım şirketi, faciayı konu alan ‘Salvaged’ adlı bir belgesel üzerinde çalışmaya başlamıştı. Şimdi de aynı isimle bir kurgu film çekiyor.

Deadline’ın haberine göre senaryosunu Justin MacGregor ve Jonathan Keasey’nin yazdığı film, 18 Haziran’da denize inen ve 22 Haziran’da enkazı çıkarılan beş günlük Titan trajedisinin öncesini ve sonrasını anlatacak.

YAPIMCI MEDYAYI ELEŞTİRDİ

Filmin aynı zamanda yapımcısı da olan Keasey, “Filmimiz sadece denizaltı trajedisinde hayatını kaybedenleri ve ailelerini onurlandırmakla kalmayacak, aynı zamanda günümüz medyasının doğasına ilişkin daha büyük bir endişeyi de ele alacak” sözleriyle medyanın süreçteki tavrını eleştirdi.

Titan denizaltısı 18 Haziran’da kaybolmuş, ABD ve Kanada’nın öncülüğünde büyük bir arama başlatılmıştı. Yolcular arasında OceanGate CEO’su Stockton Rush, 59 yaşındaki milyarder Hamish Harding, 48 yaşındaki İngiliz iş insanı Şahzada Davud ve 19 yaşındaki oğlu Süleyman Davud, 77 yaşındaki eski donanma dalgıcı Paul-Henry Nargeolet vardı.