Adana Valiliği Çukurova Rock Festivali'ni 'güvenlik ve alkol' gerekçesiyle yasaklamıştı: Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi

Adana'da bugün başlayacak olan Çukurova Rock Festivali, Adana Valiliği'nce "alkol kullanımı ve güvenlik" gerekçesiyle iptal edilmişti. Adana İdare Mahkemesi, yasaklama kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

12punto

Adana İdare Mahkemesi, Adana Valiliği’nin Çukurova Rock Festivali’ni yasaklama kararına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çukurova Rock Festivali, etkinliğin başlamasına sayılı saatler kala Adana Valiliği tarafından yasaklandı. Valilik, yasaklama gerekçeleri arasında "Etkinlik alanı çevresinde alkol satan büfelerin olması ve alkole bağlı cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi suçların oluşmasına yol açacağını" gösterdi.

YÜRÜTME KARARI DURDURULDU

Valilik yasak kararını 11 Ekim’de tebliğ etti. Organizasyon şirketi; süreç içerisinde yapılan sözlü görüşmelerin ardından; 18 yaş altının alınmaması, alanda içki satılmaması taahhüdü ile yeniden başvuruda bulunulduğu ancak başvuruya yanıt verilmediği bildirildi.

Festivali organize eden Milyon Yapım ise Valiliğin yasak kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Adana İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Adana İdare Mahkemesi, festivalin iptaline ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vererek, savunma ve ara karara cevap verilebilmesi için Adana Valiliği’ne süre tanıdı.

Ayrıca festivalde, Ceza, Uzi, Selda Bağcan, Dedublüman, Pentagram, Gazapizm, Umut Kuzey, Güneş, Emir Can İğrek, Manuş Baba gibi isimler sahne alacak.