Bilgisayar bağımlılığını filografi sanatıyla yendi
30 yıldır öğretmenlik yapan Zekeriya Metin, bilgisayar bağımlılığını filografi sanatı ile yendi.
İHA
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde öğretmenlik yapan Zekeriya Metin, 8 yıl önce bilgisayar bağımlılığını yenmek için filografi sanatı ile uğraşmaya başladı. Zamanını bilgisayara ayırmak yerine filografi sanatına ayıran Zekeriya Metin, 500'ün üzerinde tablo yaptığını açıkladı.
''FİLOGRAFİ SEVDALISI OLDUM''
30 yıldır öğretmenlik yapan Zekeriya Metin, “1970 yılında Almanya’da doğdum. Gurbetçi bir babanın evladıyım. Edebiyat öğretmeniyim. Meslekte 30’uncu yılımı çalışıyorum. Ben de sıkıntılı olduğum bir süreç içerisinde filografi sanatına başladım. Çağımızın en büyük hastalığı olan bilgisayar bağımlılığı bende çok ciddi derecede vardı. Filografiye başladıktan sonra gördüm ki bağımlılığın güzel olanı da oluyormuş. Bilgisayar bağımlılığından kurtuldum, filografi sevdalısı oldum” dedi.
''ANTİDEPRESAN KULLANAN KURSİYERLERİMİZ BIRAKTILAR''
8 yılda çok mesafe kat ettiğini ifade eden Metin, “Bugüne kadar kaç tane yaptığımı bilmiyorum ama 500’ün çok üzerinde olduğunu söyleyebilirim. İki defa Halk Eğitim Merkezi’nde kurs verdim. O süreç içerisinde psikolojik sıkıntıları olup antidepresan kullanan kursiyerlerimizde oldu. Bu sanatla birlikte bıraktılar. Bu sanat her şeye iyi geliyor diyebilirim. Kendinize bir hedef belirliyorsunuz. Belli bir tabloyu yapabilecek seviyeye geldikten sonra bırakacağım diyorsunuz. O tabloyu yaptıktan sonra başka bir tablo çıkıyor. Bunu da yapmalıyım diyorsunuz. Uçsuz bucaksız bir okyanusta kulaç atıyorsunuz gibi. Ne kadar giderseniz gidin, sonu gelmeyecek” diye konuştu.
FİLOGRAFİ NEDİR?
Filografi ahşap bir plaka üzerine belirli bir model ve sıra ile çivi çakılması sonrasında bu çivilerin içerisinden ip veya tel geçirilmesi sonucunda değişik desen ve motifler oluşturmaktır.