'Cumhuriyeti kuran Ölümsüz Türkler'

Aydın Keleşoğlu’nun hazırladığı ve Ilgaz Yayınlarından çıkan “Cumhuriyeti Kuran ÖLÜMSÜZ TÜRKLER” kitabı cumhuriyetin kısa tarihini anlatmaktadır.

12punto

Aydın Keleşoğlu'nun hazırladığı “Cumhuriyeti Kuran ÖLÜMSÜZ TÜRKLER” kitabı çıktı. Ilgaz Yayınları'ndan çıkan kitap Atatürk’ün ve Osmanlı Tarihinin bilinmeyen bir bölümüne ışık tutuyor.

Yoğun bir çalışma, taranan binlerce kaynaklar ve 6 yıllık geceli gündüzlü emek verilerek hazırlanmış kitapta aşağıdaki sorulara cevaplar aranıyor:

*Atatürk Cumhuriyet fikrini nereden aldı?

*Cumhuriyet, Millet ve Millet Devrimi sözlerini ilk nerede söyledi? 

*Cumhuriyet kelimesi o dönemde yasak mıydı? 

*Atatürk bu sözler için tutuklandı mı? Atatürk niçin sürgüne gitti?

*Cumhuriyet mücadelesini verirken hangi olaylarla karşılaştı. Hangi suikastlere uğradı?

*Atatürk Türk milleti ile birlikte bir savaş vereceğini ve bir devrim yapacağını, yıkılmakta olan *Osmanlı Devleti yerine yeni ve güçlü bir Türk Devleti kuracağını ilk kez kime söyledi?

*Cumhuriyet neden ilan edildi?

*Cumhuriyet bir gereklilik mi, yoksa zorunluluk muydu?

Kitap cumhuriyetin kısa tarihini anlatmaktadır. Kitapta adı geçen kişiler ve anlatılanlar tamamen gerçektir. Bir tarih kitabıdır, ama bir roman gibi akıcıdır.

Aşkın, ihanetin, savaşların, ölümlerin, sürgünlerin ve kahramanlıkların anlatıldığı inanılmaz bir serüven. Atatürk’ün katıldığı bütün savaşlar ve yaşadığı olaylar ile birlikte “Cumhuriyeti Kuran ÖLÜMSÜZ TÜRKLER” Atatürk’ün ve Osmanlı Tarihinin bilinmeyen bir bölümüne ışık tutuyor.

Aydın Keleşoğlu: Bir kitap, bir dünyadır 

‘Bir kitap bir dünyadır’ ve bir kitap dünyayı değiştirir. Her şey, bir kitapla başladı. Boethius yazdığı “Consolatio” adlı kitabıyla Avrupa’daki Reform ve Rönesans devriminin tohumunu atmıştı. Dante,  “Cennet Cehennem Araf” adlı kitabıyla eleştirel anlamda kiliseyi sorguladı. Tabuları yıktı.Thomas More “Ütopya” adlı kitabıyla dünyada bir cennetin yaratılabileceğini anlattı. Adam Smith “Ulusların Zenginliği” ile kapitalizmi, Karl Marks “Komünist Manifesto” ile Sosyalizmi yarattı. Mustafa Kemal Atatürk “Nutuk” ile Ortaçağ’dan kalma yoksul bir milletin nasıl çağdaş bir toplum seviyesine çıkarılabildiğini anlattı. 

Bu nedenle kitaplar dünya değişiminin sembolüdür ve okur da bir kitap almakla bu bilgi dünyasına girmektedir. Kitaplar, tarihsel rollerinden bir şey kaybetmemiştir. Şu açıkça görülmektedir ki, bugün bile kitap okuyan toplumlar çağdaş uygarlık seviyesini yaşamakta, ancak kitap okumayan toplumlar ise insanlık tarihinin binlerce yıl gerisinde kalmaktadır.”