Mahkemeden 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmiyle ilgili karar

İlkim Karaca, eşi Cem Karaca'nın hayatını konu alan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin durdurulması için dava açmıştı. Mahkeme, İlkim Karaca'nın durdurma talebini reddetti. Film, 26 Ocak 2024'te vizyona girecek.

12punto

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, yönetmen Yüksel Aksu tarafından beyazperdeye aktarılacak olan 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filminin çekilmemesi için dava açmıştı.

MAHKEME TALEBİ REDDETTİ

Flme dair tüm video, fragman, fotoğraf, film kaydı gibi görsel ve işitsel kayıtların yayınlanmasını önlemeye yönelik açılan durdurma kararı talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Danışmanlığını Cem Karaca’nın oğlu Emrah Karaca’nın üstlendiği film, sanatçının hayatının sürgün kaldığı Almanya’dan Türkiye’ye dönüşüne kadar olan dönemini beyazperdeye taşıyacak.

Filmin 26 Ocak 2024'te vizyona girmesi bekleniyor.

'İYİ Kİ BU VEFASIZLIĞA ŞAHİT OLMADI'

Cem Karaca'nın eşi İlkim Karaca, 12punto'dan Arif Hür'e şu açıklamayı yaptı:

"Olayların doğru olarak aktarılması yönünde bir hassasiyetim var. Ayrıca bu film için benden izin alınmadı. Cem'in hayatını anlatan önemli bir film projesinde eşi olarak yok sayılmam beni üzdü. Bu durum Cem'i de çok yaralardı. İyi ki bu vefasızlığa şahit olmadı"

'SAYGISIZCA VE VEFASIZCA BULUYORUM'

"Bir kişinin vefatının ardından onunla ilgili bir film çekmek etik midir?" sorusuna da devap veren Karaca, "Vefat eden kişinin yasal mirasçılarından izin alınarak yapılıyorsa neden olmasın. Ancak izin almadan, 'Ben yaptım ve oldu, kanunları, hukuku ve merhumun yasal mirasçılarını tanımıyorum' şeklinde bir yaklaşımı doğru bulmuyorum. Hatta bu şekilde bir yaklaşımı saygısızca ve vefasızca buluyorum" dedi.