Sanatçı Luka, 'Öz' adlı yeni sergisini sanatseverlerle buluşturdu

Bugüne kadar 200’den fazla ulusal ve uluslararası karma sergiye katılan sanatçı Luka, sanat yaşamının 30. yılına özel 26. kişisel sergisi 'Öz'ü Red Rouge Art Galeri’de açtı.

12punto

Sanatçı Prof. Dr. Lütfü Kaplanoğlu (Luka), son olarak yirmi beşinci kişisel sergisini misafir öğretim üyesi olarak gittiği Ivey Business School’un da yer aldığı Kanada’nın London, Ontario bölgesindeki London Art Space’te gerçekleştirdi.

Türkiye’de ve dünyanın farklı noktalarındaki karma ve solo sergilerinin yanı sıra yürüttüğü uluslararası sanat projeleriyle de gündeme gelen Luka, sanat yaşamındaki 30. yılında 26. kişisel sergisi 'Öz' ile insanın en temel meselesi olan öz kavramına odaklanıyor.

SEYYAH RUHUNU YANSITIYOR

Sanatçının seyyah ruhundan açığa çıkan doğa imgelemi; başka bir varoluş biçiminin temsilini andırıyor. Doğanın içinde bir yerlere konumlandıran figürler hem bulunulan katı gerçeklikten ve artık onunla özdeşleşmiş olan hızlı akıştan hem de zihindeki kalabalıklardan arınmaya çağırıyor.

LUKA’nın 'Öz' başlıklı sergisi, 27 Ocak-17 Şubat 2024 tarihleri arasında yeni sanat ve tasarım galerisi Red Rouge Art Galeri’de ziyaret edilebilecek.