Türk dizilerini 170 ülkede 750 milyon yurttaş izliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Türkiye’de üretilen dizilerin 170 ülkede yayımlandığını ve 750 milyon kişiye ulaştığını aktardı.

AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden 74. Uluslararası Berlin Film Festivali kapsamında Türkiye standının bulunduğu Avrupa Film Pazarı'nı ziyaret eden Batuhan Mumcu açıklamalarda bulundu.

'TANITIMA KATKI SAĞLIYOR'

Mumcu, "Daha önce Berlinale'de birçok ödül kazanmıştık. Bakanlığımız destekli sinema filmleri Berlin, Cannes, Venedik, Toronto, Tokyo gibi dünyanın en önemli uluslararası film festivallerinde yer alarak Türk sinemasının ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlıyor. Biz de bunu çok önemsiyoruz ve hem film üretiminin hem de uluslararası temsiliyetin artırılması için desteklerimizi sürdürüyoruz"dedi.

Mumcu, festival kapsamında açılan Türkiye standında Türk filmlerini yabancı sektör temsilcilerinin beğenisine sunduklarını aktararak, "Sinemacılarımızın ortak yapım ve diğer işbirliği görüşmelerine ev sahipliği yapıyoruz. Bu görüşmeler yeni ortak yapımların ve işbirliği olanaklarının geliştirilmesi için çok önemli. Ayrıca burada filmlerimizin yurt dışı satışı geçekleşiyor ve bu da bizim için çok önemli" ifadelerini kullandı.