45 Yıllık gazete yayımını durdurma kararı aldı

Rize’de yayım yapan Yeni Viçe Gazetesi yılbaşında yayımını durdurma kararı aldı. Genel Yayın Yönetmeni Ömer Şan, yayım durdurma gerekçelerinin baskı dağıtım masrafları ve dezenformasyon yasası sonrası ilanların engellenmesi olduğunu söyledi.

Ercan Küçük

Ercan KÜÇÜK -12punto.com.tr

Rize Fındıklı’da son 19 yıldır aralıksız olmak üzere 45 yıldır yayım yapan haftalık Yeni Viçe Gazetesi ve matbaası faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 10 sayfa tabloid şeklinde haftada 2 kez yayınlanan gazetede başta Rize olmak üzere Karadeniz Bölgesi ve Türkiye’yi ilgilendiren konularda haber ve köşe yazılarına yer veriliyor.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Şan, 12punto’ya konuştu. Baskı ve dağıtım maliyetlerindeki fahiş fiyat artışlarına dikkat çeken Şan, Dezenformasyon Yasası’ndan sonra Basın İlan Kurumu’ndan aldıkları ilanların da kesildiğini belirtti. Şan, 1903 yapımı Yeni Viçe matbaası makinesinin de, Rize’deki ilk matbaa makinesi olduğu ve Kültür Bakanlığı tarafından ‘Etnografik Tarihi Eser’ olarak tescillendiğini söyledi. Şan, 1978 yılında faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 993 sayı yayınlanan gazetenin yılbaşında yayımlarını durduracağını ve gazetenin kültürüne uygun alıcı olursa satılacağını ifade etti.