Aykırı ve Muhbir yöneticileri gözaltına alınmıştı: Operasyonda ikinci dalga!

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı’nın ardından 4 kişi daha gözaltına alındı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise söz konusu olaya ilişkin sosyal medyada bir paylaşımda bulundu. Özdağ, "Bu ülkede Türk olmak, Türk milletinin haklarını savunmak kelepçelenmekte sonuçlanıyor" dedi.

12punto

Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Muhbir isimli sosyal medya hesabının yöneticisi Süha Çardaklı ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ ve ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunu işledikleri iddiasıyla tutuklanmıştı.

İKİNCİ DALGADA 4 GÖZALTI

Sözcü yazarı İsmail Saymaz soruşturmada ikinci dalganın yapıldığını, ‘Aykırı’ ve ‘Muhbir’in editörleri Furkan Uludağ, Serkan Kafkas, Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek'in gözaltına alındığını söyledi.

"MİLLİYETÇİ PAYLAŞIMLARDA BULUNDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR"

Kafkas için, hazırlanan raporda “Gönderilerinde milliyetçi paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir” denildi. Uludağ’ın ise “Bir grup Suriyeli sığınmacı 15 yıldır köftecilik yapan vatandaşların dükkanına saldırdılar. Vatandaşın mahalleyi terk edeceği öğrenildi” şeklindeki WhatsApp mesajı suç unsuru sayıldı.

27 GÖZALTI 8 TUTUKLU

Saymaz’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Bir zamanlar güne Ergenekon ve Balyoz dalgalarıyla uyanırdık.

O günlerde ‘Kuvayi Milliye’ adını istismar ederek silah üzerine yemin eden ve darbe çağrısı yapan meczuplar gerekçe gösterilerek, ordu ve yargı çökertildi.

Bugünlerde birkaç marjinal ve ırkçı grup bahane edilerek, sığınmacılık karşıtı milliyetçi gazeteciler dalgalar halinde gözaltına alınıyor, tutuklanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu’nca halkı kin ve düşmanlığı tahrik ve aşağılama ile halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymaktan soruşturma yürütülüyor.

İlk dalgada www.aykiri.com adlı internet haber sitesinin Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile ‘Muhbir’ adlı popüler Twitter hesabının editörü Süha Çardaklı’nın aralarında bulunduğu 27 kişi gözaltına alındı, sekizi tutuklandı.

Üç gün önce de ikinci dalga geldi.

Bu kez ‘Aykırı’ ve ‘Muhbir’in editörleri Furkan Uludağ ve Serkan Kafkas ile Serdar Sönmez ve Ümit Yasin Perinçek adlı iki genç gözaltına alındı.

ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Söz konusu olaya ilişkin sosyal medya paylaşımında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şunları söyledi:

"Türk milliyetçisi açıklamalar yaptığı için gözaltına alınıp 4 gün emniyette tutulan ve bu sabah Adliye’ye sevk edilen Serkan Kafkas hiç gerek olmamasına rağmen kelepçelenmişti. Bu ülkede Türk olmak, Türk milletinin haklarını savunmak kelepçelenmekte sonuçlanıyor. 47 polisi yaralayan, bir polisin kafa tasının çatlamasına neden olan provokatörler ise dışarıda. Adalet mülkün temeli imiş. Türk milletinin elinden devletinin alınmasından sonra ortada devlette kalmadı adalette."

Özdağ ayrıca, gözaltına alınan Serkan Kafkas'ın tutuklandığını duyurdu.

Özdağ'ın paylaşımı şöyle:

"Türk milliyetçisi Serkan Kafkas kaçma ve delil kararma şüphesi ile tutuklandı. İngiliz işgal güçleri de Türk milliyetçilerini tutuklamıştı"