Fiat Panda ailesi genişliyor: 5 yeni elektrikli model yolda!

Fiat, ikonik modeli Panda'yı retro tasarımlı elektrikli modellerle yeniden canlandırmaya hazırlanıyor.

12punto

İtalyan otomotiv devi Fiat, Panda ailesini retro tasarımlı elektrikli modellerle genişletmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki dört yıl içinde 5 farklı modelin piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Elektrikli otomobil pazarındaki hareketlilik artarken, Fiat da uygun fiyatlı elektrikli araçlarıyla bu trende katkı sağlamayı hedefliyor. Beş farklı Panda modeli, uygun fiyatlı elektrikli otomobil döneminin başlamasıyla birlikte pazara sunulacak. Bu modellerin konsept tasarımları şimdiden ortaya çıktı.

Fiat, yeni konseptlerin seri üretime gireceğini belirtti. İlk modelin tanıtımı 11 Temmuz 2024'te yapılacak olan bir etkinlikte gerçekleşecek. Yeni konseptler arasında şehir aracı dışında mega boy bir kamp aracı versiyonu ve bir fastback modeli gibi farklı tasarımlar yer alıyor. İlk modelin piyasaya sürülmesinin ardından her yıl yeni bir modelin satışa sunulması planlanıyor.

Fiat, bu modellerde üç farklı motor seçeneği sunacak. Bu seçenekler arasında elektrikli güç ünitesi, hibrit motor ve içten yanmalı motor bulunacak. Elektrikli model, Fiat'ın 125. yıl kutlamalarına yetiştirilecek. "Panda'nın çocukları" olarak adlandırılan bu modeller, Citroen'in C3 modelinde kullanılan Smart Car platformu üzerine inşa edilecek ve dünya genelinde satışa sunulacak.

Şu anda Fiat'ın İtalya'da en çok satan modeli olan Panda, yeni elektrikli versiyonlarla birlikte Orta Doğu, Afrika ve Avrupa'nın geri kalanında da popüler hale getirilmeyi hedefliyor. Fiat, bu modellerle 1980'lerin esintilerini taşıyan ve firmanın ilk tesislerinde üretilen orijinal Panda'nın başarısını yeniden yakalamayı amaçlıyor.