Bakan açıkladı: Kovid vakaları arttı mı?

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, son zamanlarda artan üst solunum yolu enfeksiyonlarını değerlendirdi. Memişoğlu, artışın mevsimsel olduğunu belirtti.

12punto

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde basına kapalı gerçekleşen "İl Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

Burada son zamanlarda artan üst solunum yolu enfeksiyonlarından bahseden Memişoğlu, anormal bir durum olmadığını belirtti.

'ÜST SOLUNUM ENFEKSİYONLARIYLA İLGİLİ ANORMAL ARTIŞ YOK'

Bir gazetecinin "Son zamanlarda çocuklarda Kovid-19 görülme sıklığının arttığı" yönündeki sorusuna ilişkin Memişoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ekim, kasım aralık aylarından itibaren özellikle şubat, mart ayına kadar üst solunum yolu enfeksiyonları, bulaşıcı hastalıklar, kapalı alanlar ve hava şartlarından dolayı artar genelde. Böyle anormal bir artışımız yok, her dönemde olduğu gibi doğal seyrediyor. Biz Türkiye sağlık sisteminde anlık veri takiplerimizle ve her olayı, hastalığı uygulamalarımızla kontrol ederek yöneten bir sistemimiz var. Onun için şu anda bu üst solunum enfeksiyonlarıyla ilgili anormal durum, artış yok, normal, mevsimlik şehir halinde."