Bakteriler Fransız peynirlerini tehdit ediyor! O peynirlerde bakteri alarmı verildi
Fransız peynir üreticisi Fromagerie Jean Perrin, bazı peynirlerinde E. coli bakterisi tespit edilmesi nedeniyle ürünlerini geri çağırma kararı aldı. Yetkililer, bu peynirlerin tüketiminin sağlık riski oluşturabileceği konusunda uyarıda bulundu.
12punto
Fransız peynir üreticisi Fromagerie Jean Perrin, bazı peynir çeşitlerinde E. coli bakterisi tespit edilmesi üzerine geniş çaplı bir geri çağırma süreci başlattı. E. coli bakterisinin, tüketildikten sonra ateş, ishal ve kanlı dışkı gibi belirtileri bulunmakta. Uzmanlar özellikle çocuklarda böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilen bu bakteri için, dikkatli olunmasını söyledi.
GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNLERİN LİSTESİ
Geri çağrılan peynirler arasında Morbier ve Raclette çeşitleri dikkat çekiyor. İşte geri çağrılan bazı ürünler:
- Morbier Çeşitleri: Morbier Jean Perrin AOP, Morbier Tradition Emotion 180g, Morbier AOP 125g
- Raclette Çeşitleri: Raclette-Teller Bünderfleisch, Raclette-Teller Rohmilch 540g, Raclette-Teller N/Pf/Se 540g
- Diğer Riskli Peynirler: Assiette nature Morbier moutarde
Ayrıca, peynir tabağı ürünlerinden bazıları da risk altında. Bu ürünler arasında Käseplatte Europa, Käseplatte Plateau Saison gibi peynirler bulunuyor.
Tüketicilere, bu peynirlerden satın almışlarsa mağazalarına iade etmeleri öneriliyor. Ürünler, fiş olmadan da iade edilebiliyor. Eğer bu peynirlerden tükettikten sonra karın ağrısı, ishal veya kanlı dışkı gibi belirtiler yaşarsanız, derhal bir sağlık kuruluşuna başvurmanız önemle tavsiye ediliyor.