Batı Nil Virüsü can almaya devam ediyor

ABD’nin New Jersey ve Wisconsin eyaletlerinde Batı Nil Virüsü (WNV) nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. 2024'te ABD genelinde 33 eyalette 289 WNV vakası bildirildi.

12punto

ABD'nin New Jersey ve Wisconsin eyaletlerinde Batı Nil Virüsü (WNV) nedeniyle iki kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. New Jersey eyaleti sağlık yetkilileri, WNV'nin neden olduğu ölümleri duyururken, Wisconsin eyaletinden yapılan açıklamada da benzer bir durum bildirildi.

VİRÜSÜN YAYILIMI ARTTI

Wisconsin'de her yıl ortalama 18 WNV vakası kaydedildiği belirtilirken, bu yıl virüsün sivrisineklerde, hayvanlarda ve sağlıklı kan bağışçılarında tespit edildiği vurgulandı. Bu durum, virüsün yayılımının arttığını gösteriyor.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'ne göre, 2024 yılında 33 eyalette toplamda 289 WNV vakası kaydedildi. Illinois eyaletinde ise son yedi gün içinde üç kişinin WNV testi pozitif çıktı ve bu kişilerden birinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Batı Nil Virüsü, sivrisinek ısırıkları yoluyla bulaşan ve sağlık sorunlarına yol açabilen bir virüs olarak biliniyor. Yetkililer, halkı bu virüsten korunmak için gerekli önlemleri almaya çağırıyor.