Bu çorba kışın en büyük kurtarıcısı: Kemikleri güçlendiriyor, hastalıklara kalkan oluyor
Soğuk havaların etkisiyle sıcak çorbalara olan ilgi artarken, tuzlama çorbası bağışıklık sistemini güçlendiren ve kemik sağlığını destekleyen özellikleriyle dikkat çekiyor.
12punto
Kış aylarının vazgeçilmezi olan çorbalar arasında tuzlama çorbası, içeriğindeki buğday sayesinde uzun süre tok tutarak aşırı yeme isteğini azaltıyor. Yoğurt ve etin zengin protein ve demir içeriği, bağışıklık sistemini güçlendirirken, probiyotik etkisiyle vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor.
Kalsiyum, fosfor ve kolajen açısından zengin olan tuzlama çorbası, kemik sağlığını destekleyerek osteoporoz gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Et ve buğdayın birleşimi, vücuda enerji kazandırarak yorgunluk ve halsizliğin giderilmesine katkı sağlıyor.
TUZLAMA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
- 500 gram dana işkembe veya kelle-paça
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 5–6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
- 2 litre su
Hazırlanışı:
- İşkembeyi iyice temizleyip haşlayın ve küçük parçalara ayırın.
- Un, yoğurt ve yumurta sarısını çırpın, sıcak et suyuyla ılıtın ve karışıma ekleyin.
- Sarımsak, sirke ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Tereyağını eritip toz biberle kavurun ve çorbanın üzerine gezdirin.
Bu lezzetli çorba, kış aylarında hem lezzeti hem de sağlık faydalarıyla sofralarınızda yer alabilir.