Doğal antibiyotik turşu
Özellikle son zamanlarda artan grip salgınlarına karşı bağışıklıklarını güçlendirmek için yurttaşlar turşuya ve turşu suyuna yöneliyor.
İHA
Özellikle karışık başta olmak üzere; lahana, salatalık, havuç ve biber gibi birçok turşu çeşidi kış sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaya devam ediyor.
Uzmanlar, turşunun içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurgulayarak turşunun özellikle kışın en çok tüketilen fermente yiyeceklerden biri olduğunu iddia ediyor.
Turşunun her mevsimde tüketilen bir yiyecek olduğunu ancak kış aylarında turşuya olan ilginin çok daha fazla arttığını belirten turşucu Güldane Nurlu, "Sofraların vazgeçilmezi turşular her mevsimde yemeklerin yanında severek tüketiliyor.
Ancak bu ilgi kış aylarında daha da artıyor. Soğuk havaların kendini hissettirdiği günlerde ilgi o kadar artıyor ki bazen yok sattığımız zamanlar bile olabiliyor. Müşterilerimiz, soğuk günlerde hem lezzetli bir atıştırmalık arayışında hem de sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla uyumlu bir alternatif buldukları için tercihlerini turşudan yana kullanıyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Gastronomi uzmanları, kışın artan turşu talebinin sadece lezzet arayışıyla değil, aynı zamanda turşunun içerdiği probiyotikler nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik bir tercih olduğunu belirtiyor. Turşuların, özellikle lahana, salatalık ve havuç gibi sebzelerle yapılan çeşitleri, C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından zengin içerikleriyle öne çıkıyor. Turşular insan vücuduna faydasından dolayı özellikle Korona virüs salgını sonrası daha da ilgi görür hale geldi" dedi.
Kışın grip ve soğuk algınlığı salgınlarına karşı artan bilinç, vatandaşları doğal ve sağlıklı beslenmeye yönlendirdiğini, turşu satışlarının da bu trende paralel olarak yükseldiğinin gözlemlendiğini belirten Nurlu; en çok karışık ve salatalık turşuları satıldığını ve fiyatlarının da 80 TL'den başlayıp, 120 TL'ye kadar çıktığını sözlerine ekledi.