Kök hücre bağışı: Hayat kurtaran bir fırsat

Türk Kızılay, TÜRKÖK projesiyle 1 milyondan fazla kök hücre bağışçı adayı buldu. Kök hücre bağışının önemi her geçen gün artıyor.

AA

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürüttüğü Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi aracılığıyla 1 milyondan fazla kök hücre bağışçı adayına ulaştı.

Kök Hücre Bağışının Önemi ve Gerekliliği

Türk Kızılay’ın yaptığı açıklamada, TÜRKÖK projesinin kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan hastalar için bağışçı adayı sayısını 1 milyon 166'ya çıkardığı belirtildi. Kök hücre nakli, kemik iliği kanserleri, lenfomalar ve kalıtsal hastalıklar gibi çeşitli sağlık sorunlarının tedavisinde hayati bir öneme sahip.

Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü’ne Özel Mesaj

Her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü dolayısıyla Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kök hücre bağışçılarına teşekkür etti. Yılmaz, “Kök hücre bağışı, bazen lösemi hastası bir çocuğumuz için, bazen de kalıtsal hastalığı olan bir gencimiz için tek yaşam umudu. Her sağlıklı bireyi kök hücre bağışı için kan örneği vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Fazla Bilgi İçin

Kök hücre bağışıyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler, "www.kanver.org" web sitesini ziyaret edebilirler. Kök hücre bağışı, birçok insan için hayat kurtarıcı bir fırsat sunuyor; bu nedenle toplumsal farkındalık oluşturmak büyük bir önem taşıyor