Sağlık sistemi alarm veriyor: Çocuklar için MHRS'de randevu bulmak hayal oldu

İstanbul’da Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) çocuklar için randevu bulunamıyor. Konuyu değerlendiren Prof. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu ise, “Bizim sağlık sistemimizle ilgili baştan aşağı değişiklik gerekiyor" dedi.

12punto

İstanbul’da Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) pediatri branşında yer alan çocuk diş hekimliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı bölümlerinin önümüzdeki günlerde randevusu bulunmuyor.

Randevu sıkıntısını Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’a değerlendiren Prof. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Bizim sağlık sistemimizle ilgili baştan aşağı değişiklik gerekiyor. Öncelikle birinci basamak aile hekimliklerinin güçlendirilmesi, hastanelere olan yığılmaların engellenmesi gerekiyor” dedi.

DOKTORLAR YURT DIŞINA GİDİYOR

Pediatri bölümünün ekonomik, sosyal, nöbet koşullarının ağırlığı, eğitimin daha zor olması nedeniyle daha az tercih ediliyor olması bu sürecin en önemli unsurları arasında yer alıyor.

Türk Tabipler Birliği’nin verilerine göre ise; geçen yıl yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi alan hekimlerin uzmanlıklara göre dağılımında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları yüzde 4.85 ile birinci sırada yer aldı.