AKP ilçe başkanından Torbalı Kaymakamı'na talimat! İzmir Marşı'nın çalınmasından rahatsız oldular

AKP Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde bandonun İzmir Marşı’nı çalmasından rahatsız oldu. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter İzmir Marşı’nın çalınmaması için talimat verirken, bando şefi istifa etti.

12punto

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılan etkinlikte yaşananlar tepkilere neden oldu.

Etkinlikte, bando ekibinin İzmir Marşı’nı çalması üzerine AKP Torbalı İlçe Başkanı Metin Yüğrük devreye girerek marşın çalınmaması için Torbalı Kaymakamı Ercan Öter’le konuştu.

Bu konuşmanın ardından Kaymakam Öter, sert bir şekilde bando ekibini uyardı. Yüğrük’ün isteği üzerine İzmir Marşı’nın çalınması yasaklandı. Ardından bando şefi Aytekin Özen, görevinden istifa etti.

(Metin Yüğrük)


Torbalı’da yaşanan skandalı gündeme getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP ilçe başkanı ve Torbalı Kaymakamı’na tepki gösterdi.

Özdağ, paylaşımında “Torbalı kaymakamı, Türk ordusunun İzmir’e girişini ve şehitlerimizi dile getiren marş seni niye rahatsız etti? Sen Yunan sempatizanı mısın? Yunan ordusunun kazanmasını mı tercih ederdin? Bir gün gelecek seni Türk devleti ve Türk milletine saygısızlık olan bu eyleminden dolayı savunman istenecek” ifadelerini kullandı.


Özdağ’ın paylaştığı videoda Zafer Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Naşit Birgüvi’nin bando şefiyle konuştuğu anlar yer aldı.

Bando şefini destekleyen Birgüvi, “Sizin haklı mücadelenizi destekliyorum. Sayın Kaymakam 18 Mart münasebetiyle törene gelmiş. Burada bile takiye yapıyorlar. Çaldığınız marş 20. yüzyılın başında Kurtuluş Savaşı’nı kazanan Türk Milleti’nin milli duygularını temsil eden bir marştır. Kaymakama sormak lazım. Kimin kaymakamısın? Benim paramla kaymakamlık yapıyor” sözleriyle Torbalı Kaymakamı’na tepki gösterdi.