AKP'de Yeniden Refah Partisi endişesi!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi (YRP) hakkında “YRP'nin kendi zaten kazanma iddiasında değil. Aday çıkartması kime sorsanız AK Parti'ye zarar verir diye düşünür” yorumunu yaptı.

12punto

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, katıldığı bir canlı yayında yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Partisine ittifak kapılarını kapatan Yeniden Refah Partisi'ni eleştiren Yavuz, “YRP'nin kendi zaten kazanma iddiasında değil. Aday çıkartması kime sorsanız AK Parti'ye zarar verir diye düşünür” ifadelerini kullandı.

"YRP KAZANMA İDDİASINDA DEĞİL"

Yeniden Refah’ın AKP’ye seçimi kaybettireceğinden kaygılanan Yavuz konuya ilişkin açıklamasında, "1 oyla seçimi kaybettiğiniz ya da kazandığınız yerler olabilir. Tablo buysa her adımın her şeyin önemi yoktur diyebilir miyiz? YRP ile uzun uzun oturduk. 6 toplantı yaptık. Elbette anlaşamayabiliriz ama sonraki yıllarda Cumhur İttifak zeminini ortadan kaldıracak yaklaşımlar sergilememek gerekir. Bugün ne oluyor? CHP zihniyeti İmamoğlu ile devam ediyor. Allah’ın izniyle seçimi kazanacağız. Ama YRP'nin kendi zaten kazanma iddiasında değil. Aday çıkartması kime sorsanız AK Parti'ye zarar verir diye düşünür. Göreceksiniz Malatya'da da net bir tablonun ortada olduğunu göreceğiz” dedi.

ADAYLARINI ÇEKECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Mayıs seçimlerinde Genel Başkan Fatih Erbakan'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan eden Yeniden Refah Partisi seçimlere kısa bir süre kala Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almıştı.

İki partinin yerel seçimler için yürüttüğü iş birliği görüşmeleri tıkandıktan sonra Yeniden Refah Partisi, AKP'ye ittifak kapılarını kapatmıştı.

Son günlerde YRP'nin yerel seçimlerde adaylarını çekeceği yönünde iddialar ortaya atılırken partinin üst düzey isimleri söz konusu iddiaları yalanlamıştı.