AKP'den Dilruba'ya tepkiler sürüyor: 'Kriminal biri'

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, protokolde yer alan ve kısa süre önce tahliye edilen Dilruba Kayserioğlu’na tepki gösterdi. Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tavrını da eleştirdi.

12punto

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 93. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreninde protokolde yer alan ve kısa süre önce tahliye edilen Dilruba Kayserioğlu'na tepki gösterdi.

Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Kayserioğlu'nu "baş köşede ağırlamasının" kin ve nefreti gösterdiğini belirterek, bunun aynı zamanda saldırganlıklarını kontrol edemediklerinin bir göstergesi olduğunu söyledi.

AKP İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Dağ, Özgür Özel’in siyasi ahlaktan yoksun olduğunu ileri sürerek, Kayserioğlu'na yapılan sahiplenmenin, düşmanlıklara can suyu verdiğini ve İzmir’in bu düşünce yapısı ile mesafe kat edemediğini iddia etti. Dağ, ayrıca İzmir Körfezi'ndeki kirliliğin yıllardır çözülemediğini belirterek, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla İzmir Körfezi Bilim Kurulu’nun oluşturulduğunu söyledi.

KRİMİNAL ŞAHISLAR BURADA YER ALAMAZ 

AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da İzmir Fuarı'nın açılışında yaşananları eleştirdi. İnan, fuarın itibarı AKP tarafından korunduğunu, kaçak açılışların ve protokolde kriminal şahısların yer almasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 

Toplantıda, AKP İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şebnem Bursalı, İl Başkanı Bilal Saygılı ve eski Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuşma yaptı.