AKP'den peş peşe Dilruba K açıklamaları: 'Sorumsuzca, cahilce, şuursuzluk'

Dilruba K'nın serbest bırakılmasının ardından AKP'den peş peşe açıklamalar geldi. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ''Fikir hürriyeti, nefret söylemleri ile geniş toplumsal kesimlere hakaret etme hürriyeti değildir'' ifadelerini kullandı.

12punto

Dilruba K'nın serbest bırakılmasının ardından AKP cephesinden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ikir hürriyetinin, nefret söylemleri ve geniş toplumsal kesimlere hakaret etme hürriyeti anlamına gelmediğini ifade etti.

'NEFRET SÖYLEMLERİNİ HİMAYE ETMEYELİM'

Yılmaz, demokratik siyasi ölçülerin insanlara küfredilmesini ve açıkça hakaret edilmesini onaylamadığını belirterek, “Nefret söylemlerini fikir hürriyeti adı altında himaye etmek, gerçek anlamda fikir hürriyetine de büyük darbe vurmaktadır” dedi.

Siyasi rekabetin yapılabileceği birçok alan olduğunu vurgulayan Yılmaz, siyaset kurumunun nefret söylemlerine karşı birlik içinde olmayı başarması gerektiğini ifade etti. Bu bağlamda, nefret söylemlerinin toplumsal barışı zedeleyici etkilerine karşı durulması gerektiğini söyledi.


ÖMER ÇELİK: 'TAM BİR ŞUURSUZLUK'

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez” ifadelerini kullanmıştı.

"Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir." diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur."


ÖZLEM ZENGİN'DE KONUŞMUŞTU

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik'le Hafta Sonu programına konuk oldu.

'AÇIKLAMALARI CAHİLCE...'

İzmir'de, sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanıp daha sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu soruşturmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özlem Zengin, "Olayın iki boyutu var. Birisi hukuki, diğeri siyasal. Benim kişisel görüşüm tutuksuz yargılanması.

Açıklamaları cahilce, sorumsuz... Bu konuyla ilgili ceza yaptırımına yargı karar verecek. Duruşmasına gidecek, bu ifadelerle ilgili bir karar verecek. Söylediği hiçbir cümle doğruyu ifade etmiyor. İfadeler nezaketsiz ve yakışıksız. Çıktıktan sonra söyledikleri daha sorumsuzca... 'Hiç pişman değilim' diyor. 'Üzgünüm' demesini beklerdim" ifadelerini kullandı.

'BÖYLE CAHİL KONUŞMA UZUN SÜREDİR DİNLEMEMİŞTİM'

AKP'li Zengin daha önce de Ekol TV'den Armağan Çağlayan’a konuşmuş ve "Bence tutuksuz yargılansın, muhtemeldir ki ilk duruşmada büyük ihtimal serbest kalacaktır" demişti. 

Zengin o günkü konuşmasında da Dilruba K.'nın açıklamalarını cahilce bulduğunu belirterek şunları kaydetmişti:

"Kendisini dinledim, böyle cahil konuşma uzun süredir dinlememiştim. Söylediği her şey yanlış, konuştuğunu tek tek düzeltmemiz lazım. Üst perdeden bir tavrı da var. Biri şikayet edebilir mi, edebilir ama tutuksuz yargılanmalı. Ciddi bir üslup sorunu var. Her bir maddesini de kendisine de tek tek izah ederim"