AKP'li Tuğrul Türkeş'ten 'Kavala' çıkışı: Özgür Özel'in söyledikleri doğru

Gazeteci İsmail saymaz'a konuşan AKP'li Tuğrul Türkeş, CHP lideri Özel'in Avrupa Parlamentosu'ndaki gözlemlerinin gerçeği yansıttığını belirterek "Söyledikleri doğrudur. Ama siyasetçi olarak kendine has bir şekilde ifade etti" dedi.

12punto

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Avrupa Parlamentosu ziyareti dönüşü  “Ağzımızı açsak karşımıza Kavala çıkıyor. Saati soruyorsun sen önce Kavala’yı çıkar diyorlar’’ demişti.

Gazeteci İsmail Saymaz, Özel'in sözlerini Avrupa Konseyi Parlementerler Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e sordu.

"ÖZGÜR ÖZEL'İN SÖYLEDİKLERİ DOĞRU"

"Bu gerçeği yansıtıyor" diyen Türkeş, "Siz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararlarını üst hukuk olarak kabul ettiğinizi söylerseniz bunu tatbik etmeniz gerekir. Öze yoğun temaslarda bulundu. Sağolsun bizim Türk delegasyon odasını da ziyaret etti. Söyledikleri doğrudur. Ama siyasetçi olarak kendine has bir şekilde ifade etti" dedi.

Türkeş ayrıca "Türkiye’nin büyümesi özgürlüklerle olur, cezalarla olmaz. Özgürlüklerin artması lazım" ifadelerini de sözlerine ekledi.