AKP'nin kaybettiği Yozgat'ta belediye başkanı seçilen YRP'li Kazım Arslan'dan olay iddia! '18 milyon TL'yi seçimden 2 gün önce...'

31 Mart'ta AKP'nin kaybettiği Yozgat'ta belediye başkanı seçilen YRP'li Kazım Arslan, seçimden 2 gün önce belediye kasasından Yozgat Bozokspor oyuncularına 18 milyon TL aktarıldığını öne sürdü.

12punto

31 Mart Yerel Seçimleri'nde mağlubiyete uğrayan AKP, güçlü olduğu kentleri de kaybetti.

AKP'nin kalesi olarak bilinen Yozgat'ı, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) adayı Kazım Arslan yüzde 36'lık oy oranıyla kazandı. Başkanlık koltuğuna oturan Arslan, çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Arslan, Yozgat'ta işçi ve memur maaşları için toplanan paraların seçimlerden 2 gün önce Yozgat Bozokspor oyuncularına aktarıldığını iddia etti.

’18 MİLYON TL BOZOKSPOR FUTBOLCULARINA AKTARILMIŞ’

Yozgat’ın YRP’li Belediye Başkanı Kazım Arslan yaptığı açıklamada, “Seçimden iki gün önce 18 milyon TL Yozgat Bozokspor futbolcularına ödüllendirme adı altında aktarılmış. Bunu çok yanlış buluyorum. Ahlaki bulmuyorum. İşçi memur maaşları için toplanan parayı Bozokspor futbolcularına aktarmışsınız. Bu paranın aktarılması için Meclis kararı lazım o yok. Mali işler müdürünün imzası lazım o yok. Paranın iadesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.