Aytun Çıray: Seçimlerin meşruiyeti tartışmaya açılmalı

Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray, TELE1 canlı yayınına katılarak açılamalarda bulundu. Çıray İYİ Parti ve CHP arasındaki ‘işbirliği’ tartışmalarına değindi.

12punto

İYİ Parti’de başlayan tartışmalar sürüyor. TELE1 yayımlanan Gündem Özel programına konuk olan eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray da yaptığı açıklamalarla tartışmalara dahil oldu.

"İŞBİRLİĞİ YAPILMASI GEREKİYOR"

Çıray’ın açıklamaları şu şekilde:

"Akşener’in bir önceki kararından kolay kolay vazgeçeceğini düşünmüyorum. Türkiye’de siyaset birden fazla şartlarla doğar. Türkiye’de siyaset yapmak zorlaşmıştır. Türkiye’de siyasetçiler tutarlılıklarını kaybetti. Bakın sayın Erdoğan sabah söylediğini akşam tekzip ediyor. ve toplumsal bir reaksiyon olmuyor. Özgür Özel zor bir zamanda göreve geldi. Yerel seçimlerde belli bir başarıyı kazanmak isteyecektir. Yerel seçimlerden sonra Tayyip bey bence yeni bir anayasa tartışması açacaktır. 50+1’i ve tekrar kendisinin seçilmesini sağlayacak maddelerin değişimini gündeme getirecektir. Bu yerel seçimlerin kazanılması için iş birliği gerekiyorsa yapılması gerekiyor diye düşünüyorum.

"DAĞDAKİ ÇOBAN DUYANA KADAR TARTIŞMALIYIZ"

Türkiye’de yapılan seçimlerin meşruiyeti tartışmaya açılmalı. 1-2 gün değil. Dağdaki çoban duyana kadar.  CHP müracaat ediyor. Cumhurbaşkanı aday olunca devletin imkanlarını kullanmamalı diyor. Fakat Anayasa mahkemesi devletin tüm imkânlarını kullandırıyor. YSK Tayyip beyin seçime gireceğini anayasaya aykırı olarak kabul ediyor. Bunlar günlerce gündemde tutulmalı. Zor zamanlara giriyoruz. Yurttaşlara sesleniyorum işbirliği yapılır ya da yapılmaz. İşbirliğini siz tabanda yapın. Seçimlerin kaybedilmesi demokrasi açısından kayıp olur."