Bahçeli'den 'Teğmenler' açıklaması: 'Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Atatürk’le örtülmemeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Harp Okulu mezuniyetinde teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir" ifadelerini kullandı.

12punto

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin yemin etmesinin ardından atılan "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, kanuni yemin dışında yapılan yeminlerin, Aziz Atatürk’ün adı kullanılarak örtülmemesi gerektiğini belirtti.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın hemen ardından gündeme gelen bu olayın, Türkiye’yi meşgul ettiğini ve bazı çevreleri umutlandırdığını ifade etti. Bahçeli, "Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri Aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir. 30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur" dedi.

'ZİLLET KAMPANYASI DEVAMLI CANLI TUTULMAKTA'

Bahçeli, açıklamasında Türkiye’nin milli birlik ve dayanışma ruhu üzerinde hain planları olanların son zamanlarda arttığını belirterek, “İşbirlikçi ve istismar siyasetine bel bağlayan güdümlü figüranların milli güvenliğimizi ve milli varlığımızı tehdit eden eylem ve söylemlerinde maalesef bir tırmanma gözlenmektedir. Türk milletinin sabrını sınayan, tahammül eşiklerini zorlayan, sinir uçlarını tahrip ve tahriş eden zararlı ve zillet bir kampanya devamlı canlı tutulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, dış bağlantılı operasyonların devrede olduğunu vurgulayarak, sosyal medyada yayılan yalan haberler, kamplaşmayı körükleyen yıkıcı hevesler ve devlet-millet arasında nifak tohumları ekmeye çalışan provokatif hamlelerin tehlikeli boyutlara ulaştığını belirtti. Bu gelişmelerin Türkiye’yi iç ve dış kaynaklı dayatmalara uygun hale getirme çabası olduğunu söyleyen Bahçeli, erken seçim zorlama girişimlerinin de bu kapsamda değerlendirilebileceğini ifade etti.

'TSK'YI TARTIŞMALARIN İÇİNE ÇEKME GAYRETİ VAHİM BİR HATA'

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin maksatlı biçimde tartışmaların içine çekilmeye çalışıldığını vurgulayan Bahçeli, bu girişimlerin başarısız olacağını belirtti. “Türk ordusu kanun ordusudur ve Türk milletinin bağrından çıkmıştır. Darbe dönemleri geride kalmış, o karanlık devirlere süngü çekilmiştir. Bu şaşmaz ve şüphe götürmez hakikati herkes kabul etmek mecburiyetindedir” diyen Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katılan her subayın ince elekten geçirilip kıta görevlerine başladığını hatırlattı.

Bahçeli, mezuniyet töreninde resmi yemin sonrası bir grup teğmenin başka bir yemin ettiğini ve bunun etrafında tartışmaların başladığını ifade etti. "Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir?" diye soran Bahçeli, bu tür girişimlerin Türk Silahlı Kuvvetleri içinde veya vatan savunmasında ayrılık yaratabileceği uyarısında bulundu.

'ATATÜRK ORTAK DEĞERİMİZDİR'

Son olarak MHP lideri, CHP ve diğer muhalefet partilerinin yemin meselesini istismar etmeye çalıştığını belirterek, “Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz anılarını ve kutlu eserlerini istismar etmeye, bu çerçevede kutuplaşma dalgası oluşturmaya kalkışmamalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ortak değeridir, ilk Cumhurbaşkanımızdır, Milli Mücadele’nin yol başçısıdır" dedi.