Can Atalay serbest bırakılacak mı? TİP heyeti ve Numan Kurtulmuş görüşmesi sona erdi

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili kararının ardından Türkiye İşçi Partisi (TİP) heyeti , TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’la görüşmek için Meclis’e geldi. Görüşme sonrası konuşan TİP Başkanı Erkan Baş, Meclis Genel Kurulu'nun 14 Ağustos'ta olağanüstü toplanılması gerektiğini belirtti.

12punto

Anayasa Mahkemesi, Gezi davası tutuklusu Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili ‘yok hükmünde’ kararını vermişti.

AYM’nin kararının ardından Atalay’ın tahliyesi bir kez daha gündeme gelirken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’a randevu verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Sözcüsü Serra Kadıgil ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Kurtulmuş'la görüşmek için Meclis’e geldi. Kurtulmuş, TİP heyetini kapıda karşılamadı.

Kritik görüşme saat 13.00’da başladı.

Toplantı sonrası konuşan Baş şunları söyledi:

"Umuyoruz ki en kısa sürede bu işlem hayata geçirilir. Ardından Meclis'in bunu Olağanüstü toplantıyla gündem yapması gerekir. CHP, DEM, Saadet-Gelecek, DEVA, EMEP, DP milletvekilleri olağanüstü toplantı çağrımıza destek vereceğini söyledi, hali hazırda imza atılmış durumda. Bizim beklentimiz 15 Ağustos öncesi toplanması. 

O günün öneminin farkındayız, tüm dünyanın gözleri burada olacakken bunun doğru olmayacağını söyledik.

Sayın Başkan 16'sı olabilir mi diye öneri sundu. 

Yarın olağanüstü toplantı için dilekçemizi vereceğiz. AYM'nin bu kararı hiç yokmuş gibi bir gündemle toplanmasını doğru bulmuyoruz"

Baş ayrıca olağanüstü toplantının 14 Ağustos'ta olması gerektiğini belirterek, "İYİ Parti'nin imza vermeyeceği ancak toplantıya katılacağı bilgisini aldık" dedi.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi kararı sonrası cezaevinde bulunan Can Atalay, "Tahliye edilmeyi ve zaten kaybettiğimi hiçbir zaman düşünmediğim vekilliğimin yeniden tanınmasını bekliyorum" açıklamasını yapmıştı.

TİP Atalay'ın milletvekilli kaydının yapılması ve özlük haklarının tesis edilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı'na başvurmuştu.