CHP, İmamoğlu davası için toplanıyor: Olası siyasi yasak masada

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik "siyasi yasak" ihtimali, CHP yöneticileri ve avukatlar tarafından İstanbul’da düzenlenecek kritik toplantıda ele alınacak. Partinin, dava sürecine karşı geliştireceği stratejiler masaya yatırılacağı ifade edildi.

12punto

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine yönelik "ahmak" ifadesi nedeniyle yargılandığı davada siyasi yasakla karşı karşıya kalabileceği iddiası üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri ve hukukçular, İstanbul’da bir araya gelerek bu süreci değerlendirecek. 

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, bu toplantının amacı, İmamoğlu'na yöneltilen suçlamalar ve olası istinaf kararları üzerinden partinin izleyeceği yolu belirlemek olacak.

STRATEJİ OLUŞTURULACAK

Toplantıda, CHP'nin önde gelen isimlerinden hukuk ve seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, medya ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek'in yanı sıra birçok parti yetkilisi yer alacak. 

Toplantının ana gündem maddesi, Ekrem İmamoğlu'na olası bir siyasi yasak getirilmesi durumunda partinin nasıl bir tepki vereceği ve stratejisinin ne olacağı olacak.

PARTİ İÇİNDEKİ BEKLENTİ

CHP içinde İmamoğlu’nun beraat edeceğine dair bir beklenti hakim. Ancak parti kurmayları, davanın siyasi nedenlerle açıldığını ve iktidarın bu süreci manipüle ettiğini savunuyorlar. 

Toplantıda, CHP'nin dava sürecinde nasıl bir tutum alacağı ve İmamoğlu'na verilecek desteğin ne şekilde organize edileceği değerlendirilecek. Hukukçular ve partililer, olası bir siyasi yasak durumunda nasıl bir yol izleneceği konusunda kapsamlı bir hazırlık yapacaklar.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA OLACAK MI?

Toplantının ardından kamuoyuna yönelik bir açıklama yapılmasının beklenmediği kaydedildi.

Ancak parti, İmamoğlu’nun geleceği hakkında alacağı kararlara ilişkin planlamalarını tamamlamayı amaçlıyor. CHP, İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak kararının hayata geçmesi durumunda, süreci hem hukuki hem de siyasi açıdan yönetmeye yönelik kapsamlı bir strateji oluşturmayı hedeflediği belirtildi.