CHP Instagram’a erişim engeline karşı mahkemeye başvurdu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim engeline itiraz ederek, kararı mahkemeye taşıdı.

12punto

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından katalog suçlar gerekçesiyle getirilen erişim engeline karşı hukuki yollara başvurdu. 

Tanal, BTK'nın aldığı kararın Anayasa'nın 2, 26 ve 28'inci maddeleri ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10'uncu maddesine aykırı olduğunu öne sürdü.

Tanal, kararın somut gerekçelere dayanmadığını ve keyfi bir şekilde alındığını belirterek, Ankara İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtıklarını ifade etti. 

Sosyal medya X hesabından da bir açıklama yapan Tanal, "Instagram hakkında erişimi engelleme kararı veren BTK’nın 'engellenmesi' için biz de gerekeni yaptık. Gelişmeleri ve bu konudaki açıklamalarımızı sizlerle paylaşacağız. Bizimle kalın, birlikte daha güçlü olacağız" şeklinde açıklama yaptı. 

Mahmut Tanal'ın paylaşımı şu şekilde

''Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram’a erişimin engellenmesi kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 20. İdare Mahkemesi’nde dava açtım.

BTK’nın söz konusu kararı, keyfi ve hukuka aykırıdır!''

NE OLMUŞTU?

Daha çok fotoğraf ve durum paylaşma maksadıyla ortaya çıkarılan ancak zamanla çağın önemli haberleşme araçlarından biri haline gelip 2 milyarı aşkın kullanıcıya ev sahipliği yapan sosyal medya platformu Instagram'a Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilmişti.